marți, 26 iulie 2011

Teapa anului - Romania - Argentina pe National Arena



Felul in care autoritatile romane au rezolvat chestiunea meciului inaugurarii stadionului National Arena da dovada de cel mai pur amatorism. Iata mai jos de ce:

1. Contractul dintre Primaria Bucureşti şi firma Max Bogl&Astaldi a fost semnat in aprilie 2007 si prevedea un cost de 119 milioane de euro pentru construirea unui stadion de 50.300 de locuri in 36 de luni. Costurile au crescut ulterior pina la suma de 234 milioane de euro. Bineinteles pentru ca suntem in Romania, lucrarile au intrat in intarziere, si exista pericolul ca meciul cu Argentina de pe 10 august sa nu se mai dispute din cauza ca stadionul nu era gata. Ce s-au gandit romanasii nostrii? Vazand ca nu mai este timp sa se monteze instalatia de incalzire, acestia s-au apucat ieri sa monteze gazonul. Acesta ar urma sa fie scos dupa meciul cu Argentina (care oricum nu se va mai disputa din alte motive), apoi se va monta instalatia de incalzire, peste care se va monta la loc gazonul. Aceasta operatie ar urma sa creasca si mai mult costul total al proiectului.

2. De ce nu mai vine Argentina? Bineinteles raspunsul este ca spre deosebire de sefii federatiei romane, cei ai "pumelor" au dat dovada de mult bun simt. Contractul de 1 milion prevedea ca la meci sa fie neaparat prezenti Messi si inca 3 superstaruri argentiniene. Numai ca nimanui de la federatia romana nu i-a dat prin minte ca Argentina participa in aceasta vara la o competitie importanta - Copa America. Acelasi Messi care a jucat cu Barcelona in Primera Division in Spania pana in luna mai, apoi a jucat finala UCL, apoi a plecat in cantonament cu nationala Argentinei, si in final a participat la Copa America, are si el ca orice om nevoie de un concediu. Pe 14 august Messi are cu Barcelona de disputat Supercupa Spaniei, incepand cu accea data incepand un nou sezon in Primera. Sefii FRF nu au luat de loc in calcul ca si niste super fotbalisti sunt si ei tot oameni si mai au nevoie si de niste odihna. Desi puteau alege orice nationala europeana care avea un program lejer in aceasta vara, ei au ales taman Argentina care venea dupa Copa America. Decat sa vina cu echipa a II-a sau a III-a la Bucuresti, argentinienii au preferat sa ii lase pe romani sa caute alta nationala care ar fi dispusa sa isi aduca vedetele pe National Arena.

3. Speriati ca amicalul cu Argentina s-a dus, sefii FRF au incercat sa convinga Luxemburgul sa renunte la amicalul cu Portugalia care se va disputa la aceeasi data, pentru ca Portugalia sa vina la Bucuresti. Numai ca nici luxemburghezii nu sunt mai prosti ca noi sa ramana de caruta. A mai ramas ca inaugurarea sa aiba loc abia in septembrie la meciul cu Franta din preliminarii. Numai ca 90% dintre biletele pentru Argentina erau deja vandute. Mircea Sandu a gasit repede o scapare: "Se pot folosi biletele pentru Argentina la meciul cu Franta, cine nu vrea sa vina la Franta primeste banii inapoi". Cum foarte multi oameni nu vor putea veni in septembrie, vor cere sa primeasca banii inapoi. De rambursarea sumelor platite se vor ocupa site-urile de ticketing, care insa nu vor returna suporterilor şi taxele achitate pentru procesarea comenzii şi cele de curierat. Acestea se ridica la circa 30 de roni la fiecare doua bilete achizitionate.

3 comentarii:

Sergiu spunea...

Bai desteptule....scarba mare mai esti! Sa-ti spun de ce:
1.Am mai auzit povestea cu instalatia de incalzire a gazonul acum o luna...cred ca ai copiat-o si tu de undeva. Daca te interesai cat-usi de putin ( http://www.onlinesport.ro/forum/showthread.php?t=399680&page=296 ) ai fi vazut ca instalatia a fost montata de acum 2 saptamani!!! Dar tu esti prost si nu ai vazut!
2. Daca e asa cum zici tu, de ce a mai acceptat Argentina sa joace amicalul?...Romania nu are nicio vina, ei si-au batut joc de noi.
3. Eu nu sunt suparat ca nu mai are loc meciul, ci din contra...chiar ma bucur ca inaugurarea stadionului o vom face cu Franta.

Credeam ca e un blog respectabil, dar de fapt e cel mai prost bloc pe care l-am citit pana acum!!! Numai prostii zici!

In concluzie: Gura bate curul!

Sergiu spunea...

Si inca ceva: doar prostii isi fac reclama la propriile bloguri pe site-uri gen libertatea sau mai bine zis labartatea!

Nikos Karras spunea...

Doar ca zice un user pe un forum ca a inceput montarea instalatiei nu este o dovada. Arata-mi dovada cu poze ca au chiar montat-o.

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | free samples without surveys